Heljda je bogata vitaminima i proteinima i veoma povoljno deluje na ljudsko zdravlje:
Ova žitarica poreklom iz severne Indije i Nepala, poznata je u Evropi i kao „bukova pšenica“ (buckwheet). Istočni Sloveni je nazivaju ,,grečka”, jer je kod njih dospela iz Vizantije u VII veku, gde su je obrađivali uglavnom grčki monasi u manastirima.
Sastav: celo zrno heljde, ne sadrži gluten ni u tragovima
Heljdu dobro oprati pod mlazom vode i preliti vodom u srazmeri 1:1,5. Kuvati na jakoj vatri dok ne proključa, zatim smanjiti vatru i kuvati još 15-tak minuta poklopljeno, dok se ne upije sva voda. Kada se skine sa vatre, ostaviti poklopljeno, da se heljda dodatno smekša.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS