Javorov sirup Druid se pravi od soka javorovog drveta koje raste u Kanadskoj provinciji Kvebek. Slatki sok se prikuplja iz drveta javora, a onda se dugo kuva i na kraju filtrira. Tako se dobija sirup prefinjenog ukusa koji se koristi kao prirodni zasladjivač. Zbog nižeg glikemijskog indeksa, javorov sirup sporije podiže nivo šećera u krvi od šećera i preporučljiviji je kao zasladjivač čak i od meda. Javorov sirup je bogat mineralima i antioksidansima koji sprečavaju oštećenje ćelija usled oksidativnog stresa. Pored toga poboljšava zdravlje srca i jača imuni sistem. Ajurveda preporučuje korišćenje javorovog sirupa u ishrani umesto belog šećera. Jedna od najpoznatijih i provereno najdelotvornih dijeta na svetu koja nema loše posledice po ljudsko zdravlje i kojom su oduševljene mnoge poznate ličnosti na svetskoj sceni, zasniva se upravo na javorovom sirupu pomešanom sa sirupom palminog drveta. Dijeta je poznata kao "Neera" i imamo je u ponudi.
Sastojci: javorov sirup Zemlja porekla: Kanada
Ova ukusna poslastica poreklom iz Kanade omiljena je širom sveta. Najviše se koristi kao preliv za palačinke, a odlično ide i preko sladoleda, u jogurtu, u musliju i u maštovitim kolačima. Tradicionalno se koristi kao preliv za palačinke, a čini čuda i kada se prelije preko sladoleda, u jogurtu, musliju, u kombinaciji sa koštunjavim voćem, kao zaslađivač za biljna mleka i u maštovitim kolačima. Ideja za slatkiš: Iseckajte jabuke, banane ili neko drugo omiljeno voće, pospite cimetom i prepečenim ljuspicama badema i prelijte javorovim sirupom. Mmmm... uživajte!
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS