Kakao puter je masnoća koja se dobija iz kakao zrna i zajedno sa kakao prahom čini osnovu čokolade. Karakteriše ga velika stabilnost (nije podložan užegnuću tokom 2-5 godina), kao i laka svarljivost. Na sobnoj temperaturi kakao puter je u čvstom stanju, a iznad 35°C počinje da se topi. Kakao puter ima visok nivo moćnih antioksidanasa i značajan je izvor vitamina E. S obzirom da ne sadrži holesterol niti trans masti odlična je alternativa životinjskim mastima ili rafinisanim biljnim uljima. Koristi se u ishrani, a izuzetan je i za negu usana, kose i kože. Ima bogatu kremastu strukturu i čokoladni miris. Potencijalne zdravstvene dobrobiti kakao putera su što doprinosi jačanju imuniteta, smanjenju upalnih procesa u telu, prevenciji arterioskleroze, a time i smanjenju rizika od kardiovaskularnih bolesti. Neguje, hidrira i hrani kosu i kožu.
Sastojci: organski kakao puter
Koristi se u ishrani, a izuzetan je i za negu usana, kose i kože. Ima bogatu kremastu strukturu i čokoladni miris.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS