Prirodno, neprerađeno zrno kakoa je jedan od najmoćnijih antioksidanata u prirodi. Zbog bogatog nutritivnog sastava smatra se jednom od najhranjivijih namirnica. Sadrži prirodni stimulans teobromin. Blago gorki sirovi komadići zrna kakaoa koji se mogu grickati ili dodavati u slatka peciva, kolače i musli, bogati su mikroelementima (magnezijumom, gvožđem, cinkom i bakrom) kao i biljnim vlaknima i polifenolima. Podstiču proizvodnju serotonina - hormona sreće. Zdravstvene dobrobiti: Doprinose boljoj crevnoj peristaltici. Doprinose zdravlju srca i krvnih sudova Doprinose manjem slepljivanju krvnih pločica Utiču na snižavanje “lošeg”, povećanje “dobrog” holesterola Blago snižavaju krvni pritisak Doprinose poboljšanju raspoloženja
Sastav: 100% sirovo kakao zrno. Alergen info: nema alergena
Kakao zrnose može mešati sa svežim ili sušenim voćem, orašastim plodovima ili se koriste u frapeima, kašama, jogurtu, kolačima i sirovim dezertima. Koriste se i kao dekoracija na tortama, kolačima, voćnim salatama i raznim drugim jelima. Kakao zrno se može samleti u prah i od njega se mogu praviti čokolada, čokoladni napici i dezerti.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS