Kokos je veoma hranljiv plod, bogat biljnim vlaknima, vitaminima i mineralima. Najvažniji je izvor srednjelančanih masnih kiselina, koje za razliku od svih ostalih masti ne dospevaju u krvotok, već se direktno konvertuju u energiju u jetri. One se ne skladište u telu kao mast, pa zato kokos može biti koristan izvor energije onima koji ne žele da nagomilaju previše kilograma.
Sastav: kokos organski
Listići kokosa se dodaju milk šejkovima, muslijima, ovsenim kašama, voćnim salatama, kolačima i tortama. Može se i grickati sam ili pomešati sa suvim voćem i orašastim plodovima i servirati kao energy mix. Recept za vas: Tart od jabuka za testo: 100 g integralnog pšeničnog brašna, 100 g ražanog brašna, 1 dl ulja od semenki groždja, kašika šećera od šećerne trske, prstohvat soli, mlaka voda za nadev: 500 g jabuka, 80 g šećera od trske, 50 g seckanih oraha, 50 g suvog groždja, 100 g kokos listića, cimet Jabuke oprati, očistiti i iseckati. Iseckane jabuke dinstati na malo vode. Kada omekšaju dodati seckane orahe, suvo groždje i cimet. Pomešati sve tri vrste brašna, ulje, šećer i so. Trljati izmedju dlanova da se ulje sjedini sa brašnom. Dodavati po malo mlake vode da se dobije meko, ali nelepljivo testo. Testo ostaviti oko pola sata u frižideru. Nakon toga testo rasporediti u kalup za tart. Staviti da se blago zapeče u zagrejanoj rerni. Izvaditi napola pečeno testo, preko staviti nadev od jabuka i vratiti u rernu da se testo ispeče do kraja. Prohladjeni tart posuti kokos listićima.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS