Prirodni makrobiotički proizvod dobijen ekstrakcijom celog zrna ječma posebnim tehnološkim postupkom, kojim su maksimalno sačuvana hranljiva svojstva zrna ječma. Izgledom i konzistencijom MALTEKS podseća na med: tamne je boje, sa izraženim prijatnim mirisom i slatkim ukusom. Deluje umirujuće na suvi kašalj i olakšava iskašljavanje. MALTEKS je bogat maltozom i predstavlja odličnu, zdravu zamenu za med i beli šećer. Ječmeni slad ima izuzetnu nutritivnu vrednost, jer pored prostih i složenih ugljenih hidrata sadrži i belančevine, a bogat je i mineralima: kalijum, fosfor, natrijum, magnezijum, gvoždje i vitamini E, A, B grupe, zbog čega je važan za ishranu dece, sportista, trudnica, rekovalescenata, osoba koja pate od hroničnog bronhitisa, kašlja i otežanog disanja. Malteks deluje umirujuće na suvi kašalj jer olakšava iskašljavanje. Prirodni je zaslađivač izvanrednog ukusa koji se može koristiti u raznim jelima i pićima (jedna i po kašičica zamenjuje jednu kašičicu šećera uz umanjeno dodavanje tečnosti). Izvaredan je u pripremi peciva i domaćih bombona i kolača. Dodaje se u količini 10 – 25g na 1 kg brašna. Malteks se preporučuje deci, trudnicama, sportistima, starijim osobama, rekonvalescentima, jer predstavlja prirodno izbalansiranu smešu ugljenih hidrata, vitamina i minerala, koji obezbeđuju organizmu dugotrajan izvor energije.
Sastav: ekstrakt ječmenog slada
Izvanredan zaslađivač za biljna mleka i zdrave tople napitke, za lake poslastice sa kokosovim brašnom i koštunjavim plodovima, kao preliv za palačinke. Posebno se preporučuje u pripremi sitnih kolača, domaćih bombona i peciva jer im zbog gustine i lepljivog svojstva daje čvrstinu i svežinu. Kada se pomeša sa biljnim mlekom, kakaom, rogačem i mlevenim lešnicima, dobija se izuzetno ukusna i zdrava domaća čokolada.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS