Prirodno fermentisana pasta od soje, ječma i kodži enzima štiti imunitet, snažan je antioksidans otklanja umor pomaže varenje, reguliše funkionisanje creva smanjuje holesterol štiti od stomačnog čira, arterioskleroze i visokog krvnog pritiska smanjuje rizik od kardiovaskularnih oboljenja uprkos visokom sadržaju soli štiti od radijacije i nekih oblika kancera pozitivno utiče na mentalno zdravlje i fizičko blagostanje
Mugi miso je:
Kuvanje misoa na velikim temperaturama uništava zdrave bakterije i enzime. Zbog toga se miso dodaje u supu ili druga kuvana jela na samom kraju, kada se skinu sa vatre. Obično ide jedna kašika misoa po osobi.
BRZI SAVETI
Miso supa se priprema brzo i lako. Zagrejte vodu i kad je skinete sa vatre dodajte u nju miso pastu. Uživajte u supi! Ili, skuvajte u vodi mladi luk, šitake pečurke, tofu, šargarepu i dajkon i dodajte na kraju miso pastu.
Važno je da miso ne provri, da se ne bi uništile zdrave bakterije i enzimi.
Pomešajte malo misoa sa maslinovim uljem, lanenim uljem, đumbirom i belim lukom za istočnjački preliv za salate i hladna jela sa žitaricama i semenkama.
Sendiviči sa misom i tanom (tahinijem) se lako pripremaju. Samo namažite miso na parče hleba i prelite tanom. Dodajte nasečeni avokado za dodatni užitak. Najlakši način da se jede miso je da se napravi sos od misoa i samo prelijete preko kupusastog povrća, repe, blitve, krompir pirea, salate...
MUGI MISO koji uvozimo se proizvodi po autentičnom, tradicionalnom japanskom receptu kroz višegodišnju fermentaciju soje i morske soli, sa dodatkom ječma i enzima kođi (aspergillus orizae).
MUGI MISO je mnogo više od hrane. Njegova svojstva su daleko moćnija od same soje. Od drugih vrsta misoa se razlikuje po dodatku ječma i dužem periodu fermetnisanja zbog čega ima tamniju boju i bogatiji ukus.
Jedna kaščica misa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne energiju i da se zaštiti od bolesti. Lako se koristi u svakodnevnoj ishrani, posebno u supama i kuvanim jelima.
LEKOVITA SVOJSTVA:
Miso sadrži linolinsku kiselinu i lecitin koji rastvaraju holesterol u krvi. Veoma je koristan u sprečavanju arterioskleroze i visokog krvnog pritiska. Bogat je mineralima. Kvalitetno proizveden Mugi Miso sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane. Miso ima antikancerogena svojstva, a pomaže i eliminisanje štetnih materija i radioaktivnih supstanci iz organizma putem stolice.
Miso sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvožđa, natrijuma, kalijuma, bioflavonide.
Miso ima izuzetno bogat ukus koji zadovoljava želju za jakom hranom i pruža toplu energiju neophodnu ljudskom organizmu posebno u zimskom periodu, iako se koristi u ishrani svakodnevno tokom cele godine. Miso okrepljuje krv, stomak i creva.
Sastav: ječam, fermentisana soja i enzim kodži sa morskom solju
Nekoliko ideja za upotrebu misa:
Žitarice - Miso umaci su izvrsni za žitarice i testeninu. Miso se može koristiti kao zamena za so pri začinjavanu žitarica ili povrća.
Supa - Miso se tipično koristi u kuvanju supa bogatog ukusa sa širokim dijapazonom povrća i morskih algi. Takođe je dobar u temeljcima (koncentrovanoj supi) za supe i testeninu, a može se poslužiti i kao dodatak supama od žitarica, mahunarki ili povrća.
VAŽNO Kuvanje misoa na velikim temperaturama uništava zdrave bakterije i enzime. Zbog toga se miso dodaje u supu ili druga kuvana jela na samom kraju, kada se skine sa vatre. Obično se stavlja jedna kašika misoa po osobi.
TOKOM ZIME Kad nemate vremena, kašičica mugi misoa u šolji vrele vode učiniće čudo za vas. Popijte ovaj moćan slani napitak i istog časa ćete se ugrejati i obnoviti energiju koja će vas držati tokom čitavog dana :) Samo pazite da ne stavite miso u proključalu vodu, da se ne unište enzimi.
mihajilo.nekic@gmail.com, datum: 25.07.2023 Da li miso može da se koristi za konzervisanje hrane? |
||
Hema-Kheya-Neye Poštovani Mihajilo, može. U knjizi Evelin Kuši: "Kompletan vodič za makrobiotičko kuvanje", detaljno je opisan način na koji se hrana može kiseliti u misu, pre svega korenasto povrće. Knjigu možete poručiti na našem sajtu. Srdačan pozdrav, Vaša Hema-Kheya-Neye |
Gaga, datum: 11.11.2023 Kako da čuvam otvoreno pakovanje i koliko dugo se čuva? |
||
Hema-Kheya-Neye Draga Gago, kada otvorite Mugi Miso, najbolje ga je čuvati ga u frižideru. Može da ostane u kesici ili možete da ga prebacite u staklenu teglicu, radi lakše upotrebe. Može da stoji do isteka roka trajanja, a i duže, ne bi trebalo da se pokvari barem naredne dve godine. Srdačan pozdrav, Vaša Hema-Kheya-Neye |
Стеван Обрадовић, datum: 22.02.2024 Да ли поред мисо пасте имате и алге и тоги? |
||
Hema-Kheya-Neye Poštovani, imamo trenutno Dulse alge "We Are One". Vaša Hema-Kheya-Neye |
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS