MUGI MISO 400g |
|
![]() |
![]() 0.00760.00 din.![]() |
MUGI MISO 400g
Mugi miso je:
Dodavanjem misoa u redovnu ishranu stičemo zdravlje, puni smo života i postajemo srećni! VAŽNO Kuvanje misoa na velikim temperaturama uništava zdrave bakterije i enzime. Zbog toga se miso dodaje u supu ili druga kuvana jela na samom kraju, kada se skinu sa vatre. Obično ide jedna kašika misoa po osobi. BRZI SAVETI
MUGI MISO koji uvozimo se proizvodi po autentičnom, tradicionalnom japanskom receptu kroz višegodišnju fermentaciju soje i morske soli, sa dodatkom ječma i enzima kodji (aspergillus orizae). MUGI MISO je mnogo više od hrane. Njegova svojstva su daleko moćnija od same soje. Od drugih vrsta misoa se razlikuje po dodatku ječma i dužem periodu fermetnisanja zbog čega ima tamniju boju i bogatiji ukus. Jedna kaščica misa dnevno dovoljna je da pomogne vašem organizmu da stekne energiju i da se zaštiti od bolesti. Lako se koristi u svakodnevnoj ishrani, posebno u supama i kuvanim jelima.
Bogat je mineralima. Kvalitetno proizveden Mugi Miso sadrži žive enzime koji direktno pomažu u procesu varenja hrane. Miso ima antikancerogena svojstva, a pomaže i eliminisanje štetnih materija i radioaktivnih supstanci iz organizma putem stolice. Miso sadrži proteine, kompleks B vitamina, obilje kalcijuma, fosfora, gvoždja, natrijuma, kalijuma, bioflavonide. Miso ima izuzetno bogat ukus koji zadovoljava želju za jakom hranom i pruža toplu energiju neophodnu ljudskom organizmu posebno u zimskom periodu, iako se koristi u ishrani svakodnevno tokom cele godine. Miso okrepljuje krv, stomak i creva. ![]()
Zbog privlačnog i intenzivnog ukusa, potrebno je pažljivo odrediti količinu upotrebljenog misa koja u kuvanju zavisi od relativne slanoće odredjene vrste misa i od vrste jela. Obično se u standardnu miso supu stavlja jedna kafena kašičica na jednu porciju (2,5 dl). Evo nekoliko ideja za upotrebu misa: Žitarice - Miso umaci su izvrsni za žitarice i testeninu. Miso se može koristiti kao zamena za so pri začinjavanu žitarica ili pečenju. Supa - Miso se tipično koristi u kuvanju supa bogatog ukusa sa širokim dijapazonom povrća i morskih algi. Takodje je dobar u temeljcima (koncentrovanoj supi) za supe i testeninu, a može se poslužiti i kao dodatak supama od žitarica, mahunarki ili povrća. Potražite ideje za recepte na našem sajtu pod rubrikom “recepti”, kao i u vrhunskom makrobiotičkom kuvaru Evelin Kuši: Veliki makrobiotički kuvar koji takodje možete naručiti kod nas. Ako vam je tokom zime hladno, a nemate vremena... stavite kašičicu organskog mugi misoa u šolju vrele vode i dobro promešajte. Popijte ovaj moćan slani napitak. Osetićete istog časa kako ste se ugrejali i okrepili zdravom energijom. I ne samo to, ova energija će vas držati tokom čitavog dana
|