Gel koji oslobađa chia seme stvara fizičku barijeru između ugljenih hidrata i digestivnih enzima koji ih razbijaju i usporava pretvaranje ugljenih hidrata u šećer. Zato se savetuje dijabetičarima da ga uzimaju pre ili tokom obroka. Zbog izuzetne moći apsorpcije sprečava dehidraciju i pomaže organizmu da sačuva elektrolite, naročito prilikom znojenja usled velikog fizičkog napora. Ne sadrži gluten, pa se preporučuje osobama koje pate od celijakije, a odlična je i za decu, trudnice, dojilje i osobe koje je bave intelektualnim radom. Pomaže brzo obnavljanje tkiva, pa može biti od koristi onima koji se oporavljaju od povreda, ali i bodi-bilderima koji su izloženi velikom naporu tokom treninga. Pomaže i u redukcionim dijetama, jer daje dugotrajan osećaj sitosti i ubrzava metabolizam. Zdravstvene dobrobiti Sprečava dehidraciju, čuva elektrolite posle velikog fizičkog napora Doprinosi regulaciji varenja Daje dugotrajan osećaj sitosti Ubrzava metabolizam Doprinosi da ugljeni hidrati sporije dospevaju u krv Pomaže obnovu tkiva
Sastav: chia seme organsko
Mleveno čia seme se može staviti u biskvite ili hleb, u kaše, šejkove ili posuti po salati ili voćnoj salati. Koristi se i kao zameni za jaje, ili za prezlu. Jednu supenu kašiku mlevenog čia semena stavite u malo vode i ostavite 5-10 min dok se ne stvori gel. Preporučeni dnevni unos: jedna do dve supene kašike. Potrošačka jedinica: supena kašika. Pakovanje sadrži 10 potrošackih jed.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS