29.9.2022.
Izuzetno ukusna i hranljiva musaka od krompira koja će savršeno zameniti tradicionalnu musaku zahvaljujući novom sastojku na našem tržištu: posnim jajima!!!
Da li ste čuli za posna jaja? U ovoj musaki ona su glavni sastojak!
Sa našom posnom musakom možete uživati u autentičnom ukusu prave musake tokom posta ili na veganskom režimu ishrane. Svi sastojci su zdravi i 100% prirodni. Ovaj recept ne sadrži GMO, mononatrijum glutaminat ni druge veštačke poboljšivače ukusa.
SASTOJCI
- 1,2 kg krompira isečenog na tanke kolutove
- 400gr sirovog sejtana* sitno naseckanog
- 2-3 šargarepe sitno seckane
- 2 crna luka srednje veličine sitno seckana
- 1 kafena kašičica slatke aleve paprike
- 3 supene kašike VEGE OMLETA umućenog malo ređe
- 1 supena kašika TANA – susamovog putera
- ½ kafene kašike mlevenog crnog bibera
- 4 supene kašike maslinovog ulja
*Umesto sejtana može se koristiti tofu ili se mogu dodati sojine ljuspice koje su prethodno bile natopljene u vodi
PRIPREMA
FIL
- sitno iseckati luk i šargarepu, naseći sejtan na sitne komade
- ispržiti luk na 2 supene kašike ulja da postane staklast
- dodati šargarepu i kratko izdinstati, zatim dodati sejtan, alevu papriku i biber
- sve zajedno prodinstati
PRELIV OD POSNIH JAJA
- smešu VEGE OMLET-a (3 kašike) pomešati sa 15 supenih kašika vode i tanom i umutiti mikserom ili štapom u srednje gusti sos
MUSAKA
- oprati i oljuštiti krompir i iseći ga na tanke kolutove
- namazati uljem pleh i poređati polovinu krompira da prekrije dno
- ravnomerno rasprediti pripremljeni fil po krompiru
- poređati drugu polovinu krompira odozgo
- sve zaliti unapred pripremljenim prelivom od posnih jaja (VEGE OMLET-a)
- u unapred zagrejanoj rerni peći musaku 30-40 min na temperaturi od 180C-- 200C
- izvaditi pleh da se prohladi, iseći i poslužiti
Prijatno!
Želite da isprobate musaku?
Kod nas možete poručiti: