Brezin šećer je po svom sadržaju 100% ksilitol, supstanca koja se prirodno nalazi u gotovo svom povrću i voću. Ima veoma nizak glikemijski indeks, 7-13 pa je pogodan i za ishranu dijabetičara. Konzumiranje brezinog šećera u uravnoteženoj ishrani može da doprinese održavanju normalnog nivoa šećera u krvi i normalne telesne težine. Ksilitol se polako apsorbuje i vari, pa daje osećaj sitosti. U odnosu na šećer (saharozu), ima manje kalorija i 40% mu je manja energetska vrednost (2,4 kcal/g). Upotreba brezinog šećera umesto običnog šećera (saharoze) može da doprinese održanju zdravih zuba, a ukoliko se uzima posle obroka, može da podstakne remineralizaciju zuba.
Sastav: 100% brezin šećer (ksilitol)
Kreativnost: možete koristiti brezin šećer prilikom pravljenja kolača, kuvanja i pripreme kafe i čajeva i voćnih smutija. Napomena: brezin šećer nije pogodan za gljivice, zi stoga se ne preporučuje u pripremi peciva koja se prave sa kvascem.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS