Posno, bez holesterola i aditiva! Tzv. “pšenično meso” - seitan je visokoproteinski proizvod nastao izdvajanjem proteina pšenice iz pšeničnog brašna. Spada u grupu dijetalnih namirnica jer sadrži veoma malo masti i ugljenih hidrata. Tzv. “pšenično meso” - sejtan je visokoproteinski proizvod nastao izdvajanjem proteina pšenice iz pšeničnog brašna. Spada u grupu dijetalnih namirnica jer sadrži veoma malo masti i ugljenih hidrata. Lako je svarljiv i odlično se apsorbuje uz visok stepen iskorišćenja. Sirovi sejtan nije začinjen, što vam daje mogućnost da ga obradite po svom ukusu. Dodajte mu omiljenu kombinaciju začina i zatim ga pržite, pohujte, dodajte u paprikaš, musaku, ili kuvajte sa žitaricama. Veoma ukusna zamena za meso! Posno, bez holesterola i aditiva!
Sastav: Pšenični protein (gluten)
S obzirom da sirovi sejtan nije prethodno začinjen, potrebno ga je dobro pripremiti pre prženja u tiganju. Preliti sejtan tamarijem (soja sosom) ili začinima po želji ili ga uvaljati u smesu začina (himalajska so sa začinima) dodati biber, beli luk u prahu ili još bolje sirov i sl. Pržiti sejtan malo duže na laganoj vatri dok ne porumeni i ne dobije krcavu koru. Služiti ga umesto mesa sa senfom, ajvarom ili nekim drugim ukusnim prilogom, kuvanim ili pečenim povrćem i salatom.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS