Tamari japanske MUSO kompanije je autentičan Tamari soja sos. Tamari je tradicionalni japanski makrobiotički soja sos koji ne sadrži šećer ni hemijske dodatke. Moćnog je i dubokog mirisa i ukusa i dobija se direktno iz sojinog zrna tokom prirodnog procesa fermentacije miso paste.
Ako vodimo računa o tome šta unosimo u svoj organizam, dobro je znati da mnogi soja sosevi na tržištu nisu proizvedeni po autentičnom receptu, nego se dobijaju veštački, bez fermentacije i uz dodatak šećera.
Bogat je proteinima, mineralima i B vitaminima. Tamari sadrži enzime, proteine, gvožđe, kalcijum i natrijum. Enzimi koji deluju u procesu fermentacije omogućavaju sistemu za varenje da lakše razloži skrob, proteine, mlečne šećere i da što bolje apsorbuje hranu. Popravlja krvnu sliku i utiče na opšte poboljšanje stanja organizma.
Za razliku od Shoyu-a, ne sadrži gluten pa ga mogu koristiti i osobe koje pate od bolesti celijakija - alergije na gluten i pšenično brašno.
Sastav: zrno soje, voda, morska so, kodži seme (aspergillus oryzae)
Tamari se upotrebljava kao stoni začin i tokom kuvanja za supe, variva, umake, grilovano povrće, povrće na pari i salate. Tamari je slan, pa smanjite količinu soli u jelima kojima ga dodajete.
Uz nekoliko kapi tamarija ukus hrane postaje izuzetno bogat. Posebno se preporučuje onima koji se hrane veganski i vegetarijanski jer doprinosi punoći ukusa i hranjivosti obroka.
Nezamenjiv je u pripremi prženog sejtana, tofua, vege burgera, pečenih orašastih plodova i semenki i sl. Sipajte malo tamarija na blaže pripremljenu hranu i svaki zalogaj će vam biti ukusan.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS