Veoma je primamljiv tokom posta i za osobe koje su u prelaznoj fazi ka prestanku konzumiranja namirnica životinjskog porekla. Služi se uz povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče! Najukusniji je kada se isprži začinjen soja sosom, a može se dodavati i u jela koja se kuvaju ili dinstaju. Tempeh je bogat biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje. Pomaže smanjenju nivoa holesterola u krvi, jača bubrege, bešiku i reproduktivne organe i poseduje preventivna svojstva protiv kancera. Preporučuje se i osobama koje pate od diabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom. Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa. Posno, vegansko, bez holesterola, bez aditiva!
Sastav: soja, hladno ceđeno suncokretovo ulje, soja sos, sirće, starter kultura.
Gotov za jelo. Može se podgrejati na tiganju.
Služi se podgrejan uz povrće i žitarice, a može se dodati i u sendviče.
IDEJA ZA POST I ZA VEGANE:
Ražnjići od tempeha
Prženi tempeh iseckati na kockice i dodatno kratko ispeći u ugrejanoj rerni da dobije hrskavu koricu. Ako volite slanije ražnjiće, dodati malo tamari soja sosa pre stavljanja u rernu.
Pored tempeha na ražnjiću po želji kombinovati odabrano povrće ili pečurke.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS