Tempeh je bogat biljnim vlaknima neophodnim za efikasno varenje. Pomaže smanjenju nivoa holesterola u krvi, jača bubrege, bešiku i reproduktivne organe i poseduje preventivna svojstva protiv kancera. Preporučuje se i osobama koje pate od diabetesa, jer vlakna i proteini u tempehu pomažu u držanju nivoa šećera u krvi pod kontrolom. Bogat je proteinima, vitaminima B grupe, sadrži značajne količine mangana, fosfora, magnezijuma i gvožđa. Posno, vegansko, bez holesterola, bez aditiva!
Sastojci: soja, sirće, starter kultura. Organski proizvod
Pre upotrebe tempeh začiniti po želji i termički obraditi. Najukusniji je kada se isprži začinjen soja sosom, a može se dodavati i u jela koja se kuvaju ili dinstaju.
Sirovi tempeh iseckati na kockice i potopiti u mešavinu maslinovog ulja, tamarija i omiljenih začina i ispeći u ugrejanoj rerni da dobije hrskavu koricu.
Pored tempeha na ražnjiću po želji kombinovati unapred začinjeno povrće ili pečurke.
Komentar ili pitanje biće objavljeno ukoliko je u skladu sa politikom firme.
HEMA-KHEYA-NEYE ǀ 2022
PROGRAMIRAO ǀ TEKOMS